Selamat Datang ke Pulau Pinang
Welcome to penang… kat sini kami ingin menjemput anda melawat ke pulau pinang..macam-macam ada..Cuti sekolah akan bermula tidak lama lagi. kepada sesiapa yang x pernah datang ke penang ni kami ingin menunjukkan beberapa gambar yang mungkin boleh menarik minat anda datang bercuti disini.

Inilah pengangkutan laut yang masih lagi disediakan sebagai perhubungan dari seberang ke pulau.. mesti anda semua dah tau kan.. ni laa feri.. kepada yang x pernah datang tu cuba2 lah rasa menaiki feri yang ‘open air’ ni.. pasti menyeronokkan. banyak lagi gambar mengenai pulau pinang. sila klik —->


haa yang ni mesti anda semua dah tahu kan… jambatan pulau pinang juga merupakan satu jalan perhubungan bagi penduduk2 di sini. ia juga merupakan satu mercu tanda bagi pulau pinang.

yang tinggi tu plak apadia? mesti laa KOMTAR…tempat untuk membeli belah baju, kasut,permainan dam macam-macam lagi laa.. kalo x salah ia mempunyai 65 tingkat di mana menempatkan pejabat2 exco kerajaan negeri..

kawasan ini di kenali sebagai batu feringghi.. kat sini laa selalu nye pelancong asing datang melancong dan bermalam di sini.. terdapat banyak hotel2 yang bertaraf bintang kat sini.. selalu nye pada hujung minggu, orang ramai akan berkunjung ke sini untuk berkelah di tepi pantai bersama keluarga, kawan2 dan sewaktu dengannya lah…

ni laa yang aku idam2 kan nak naik… tapi budjet x cukup laaa.. hehe.. yang ni adalah ‘cruz’. cruz ni biasanya akan travel ke tempat2 yang jauh. tapi kat sini juga ada pakej untuk orang awam untuk bercuti di atas kapal.. x silap ia ada menyediakan pakej 3 hari 2 malam di atas kapal tu.. mcm2 aktiviti yang dijalankan sambil berlayar…

ni plak adalah kawasan kg nelayan. terletak di teluk bahang. sebelah batu feringghi je.. kalo rasa teringin nak belajar menangkap ikan laut dalam, datang laa ke sini.
ada byk lagi sebenarnya gambar2 menarik kat penang seperti taman rimba,taman rama2,taman bunga,waterfall,tokong ular,bukit bendera,pulau jerejak dan banyak lagi laa. tapi x cukup nak masuk kan semua nya.. nanti edisi kedua kami tambahkan ye..
satu lagi sebelum terlupa.. pesta pulau pinang akan bermula pada bulan disember ni. pakat mai ramai-ramai laa noh..hehe..
al-Marbawi (#)
November 10th, 2006
Ooo.. yang ataih tu feri rupanya.. ku ingatkan kapal terbang.. keh keh keh.. amboih, bat, promote negeri sendiri nampak.. haha.. mana aci nih, aku pon nak promote gak..
alah Bat, tempat2 tu suma aku dah p.. bosan la Bat.. takda ka menda2 baru kat penang??
info_malaya (#)
November 11th, 2006
oit..bukan aku yang boh la..si skylinez yang letak
lawa la skylinez..tak sia2 kita ni orang penang..huhuhu
aku (#)
November 11th, 2006
wah.. orang penang rupanya.. aku orang kedah.. kira dekat la no…
aman (#)
November 11th, 2006
hehehehe…bila nak datang slangor…
info_malaya (#)
November 12th, 2006
dekat..bukan jauh pun..kami dua2 orang seberang jaya..@aman:Bat duk kat KL la..dia merantau..hehe
BlackSun (#)
November 12th, 2006
kes kes kes kes kes.. indah nyer la pulau pinang … tak lama lagi dapat jembatan baru kat sana kan kan kan .. sure lagi meriaahh .. ;P
Fuad (#)
November 13th, 2006
Dan dan la ko cruz tu berlayar tempat jauh.. dia berlayar dok tgh laut sket pastu patah balik.. Hahahak.. Dok Seberang Jaya tang mana brader?
info_malaya (#)
November 14th, 2006
Seberang Jaya kat depan Hospital Seberang Jaya..tang belah flat banyak2 tu
Kasih (#)
November 14th, 2006
ooo org penang yerkk bat,, nnt bole la jumpa akak yaa pasal akak pun kt penang haaaaa
actually cruz pun ada yg semlm jer iaitu cruz 2 no where… kalp promo bole la dpt harga lam rm 70….
sbrg jaya yerkkkk…. nnt trn penang bolela blanja mkn sate kt gurney haaaa…. x lama lg tmn negata kt penang nk buka, lg la best haaaa
surfaddict (#)
November 14th, 2006
argh..saya nak pergi bercuti di Penang tp mungkin bln 1 thn depan..baru jer balik dari bercuti di Melaka minggu lepas…Nak pusing satu m’sia sempena tahun melawat m’sia 2007..(kalau cukup budget,hehehhe)
info_malaya (#)
November 16th, 2006
@kasih:aah la kak, dua2 dok kat seberang jaya..la org penang jugak
no hal belanja, datang la gerai saya 
kuchi (#)
March 5th, 2007
hI! saya kuchi dr jb!
ley x saya nak tau lebih lanjut mengenai pulau pinag!
coz insyallah dlm bulan 5 nih kitaorg berhajat nak jalan2 kat penang tapi tak bpe tau tentang p.p nih!
boleh x bagi tau secara detail tempat yg menarik,num.bus utk pie tmpt2 yg menarik tuh? thanks!!
Hotel Booking Pro (#)
August 15th, 2007
Salamat dari Pulau Pinang tetapi sekarang P.Pinang macam sardin terlalu ramai orang 1 juta lebih penduduk
AJAY GURLZ (#)
October 23rd, 2007
AKU PON SLALU P SANA:)
Hotel Booking Pro (#)
October 23rd, 2007
Kalau nak cuti murah datanglah ke http://HotelBookingPro.ViewMalaysia.com pakej bermula dari RM1 dan boleh dapat wang rujuk kawan dapatr m80
SOFIA NAZRIN BT MOHD NAGOOR (#)
November 18th, 2007
Datang la ke Penang..
Memang sempoi..
HOTELBOOKINGPRO.com (#)
November 18th, 2007
P.Pinang saya syok Lrg. Kulit barang berpatutan tak mahal macam supermarket
ayu (#)
November 24th, 2007
haii…sye ayu dri cameron hinglands,blh sye thu lbih lanjut lg ttg pulau pinang??
Andrew (#)
November 24th, 2007
Kamu boleh tengok Penang Tour Guide saya di Travel Forum.
http://www.hotelbookingpro.net/hotelbookingpro-post-21.html#21
noordin (#)
August 2nd, 2008
hai aku nie masuk web nie bkn ape. saje nak tengok2x je. sb nak tengok tempt awek duduk. ermm.. lawa jgk kan tmpt di sini. i like….
hulk (#)
October 26th, 2008
mane tempat makan yang best kat penang yer…. mane nak cari menu yang xde kat tmpat len kecuali penang…. nyam2….
Hakeem (#)
October 27th, 2008
cbe korang pegi tokong ular…grenti syok!!!